keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Maalla taas

Vihdoinki oikeita hevosia! Matkustin bussilla reilu 600 kilometriä Sydneystä pohjoseen nelihenkisen perheen luo hevosia hoitamaan, aikalailla hetken mielijohteesta :-D Olin laittanu paikkaan viestiä jo Suomesta, mutta sain vastauksen vasta pari viikkoa sitten ja päätin sit tulla kattomaan, millanen meininki täällä on! Sydneyn ihmisvilinä ja pilvenpiirtäjät on nyt muisto vaan, olo oli vähän epävarma kun bussi jätti mut sunnuntai-aamuna huoltsikalle keskelle-ei-mitään, enkä tiiä oliko olo yhtään sen luottavaisempi, ku bussikuski varmisti huolestuneena moneen kertaan että tullaanhan mua varmasti hakemaan! Kyyti onneks saapu ja nyt oon täällä 8 hevosen, 3 kissan, 2 koiran ja silkkikanalauman keskellä.


Eka aamu alko tosi lupaavasti, onnistuin räjäyttämään kahvinkeittimen niin että kahvia oli ympäri keittiöö... Miksei näillä voi kellään olla oikeita kahvinkeittimiä, täälläki on vaan tollanen huono ja kovaääninen espressokeittimen tyylinen (?) laite. Myöskään oikeeta juustohöylää en oo nähny! Enkä tiskirättejä, nää suosii pesusieniä. Ja nyt kun alko menemään jo niin aiheen vierestä, niin tyhmää on myös se, että kaupassa myyjä pakkaa tavarat pieniin muovikasseihin ja täyttää kassit aina hirveen väljästi. Muovikasseja kertyy hirvee määrä, kauheeta tuhlausta...

Asiaan. Tää paikka on kaikinpuolin tosi erilainen ku edellinen, mikä ei oo huono sinäänsä, haluun nähä kaikkea erilaista! Perheessä on 9v. ja 16v. tytöt, joista nuorempi ratsastaa aktiivisesti mutta vanhempi on kapinallisena teininä lopettanu hevoshommat kokonaan. Meininki täällä kotona on aika huoletonta, mä oon esimerkiks ainoa joka syö ruokapöydässä, kaikki muut lojuu joko sängyssä tai sohvalla tai patjalla telkkarin edessä. :-D Mun huone on samalla työhuone ja vaatekaappia ei oikestaan ole, vaatteet säilyy rinkassa. Sänky sentään on levee parisänky! Sähköstä peitonlämmitintä ei oo, toisin ku edellisessä paikassa, mutta pikkuhiljaa yötki alkaa olee niin lämpimiä ettei enää kaipaa lisälämpöä!

Hevosista 3 on aktiivisessa ratsastuskäytössä: perheen äidin koulutamma, 8v. täykkäriruuna ja perheen 9v. tytön 5v. poni. Niiden lisäks on neljä 4-vuotiasta, joista kahta on nyt juoksutettu kamat päällä ja kohta olis tarkotus mennä selkään. Lisäks on vielä maanantaina saapunu ex-laukkahevonen, joka on täällä nyt ratsukoulutuksessa.


Nyt oon ollu täällä puoltoista viikkoa (meneepä aika nopeesti!) ja oon ratsastanu ja juoksuttanu ahkerasti, ollu kisahoitajana 9-vuotiaan ekoissa kenttäkisoissa, seurannu kentän laidalta monta tuntia kouluvalmennuksia ja ratsutuksia, taistellu kodinkoneiden kanssa (...), paimentanu tipuja, nähny hirveesti kenguruita ja yhen myrkyllisen käärmeen, yökyläilly ja ihmetelly tätä Australian hevoskulttuuria.

4 kommenttia:

  1. Pesusieniä ne täälläki käyttää.. ei oo ees kunnon tiskiharjaa... juustohöylän toin tuliaisiks, mut ei sitä tarvii, ku kaikki juustot on valmiiks viipaloituja :DDD ja täälläkään en oo vielä normi kahvinkeitintä nähny xD

    VastaaPoista
  2. Tota naruriimuako ne pelkästään käyttää, siihenkö siirrytään mekin? Onko kouluvalkku kovin erilaista kuin täällä kotona ? Olipa taas mukava lukea lapsosen touhuista :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeenpä joo! En mä ihan kokonaan siihen siirry mutta haluun testata miten clindu toimii sen kaa :-) Kouluvalkkuja on ollu erilaisia, muuten ei niin suurta eroa paitsi että alku- ja loppukäyntejä ei ainakaan nää oo kauheesti harrastanu. Ja mun kouluvalkut on ehkä monipuolisempia!

      Poista