sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Brisbane


Noosasta palasin vielä takas Brisbaneen, koska ennen Byronin potkuja ehin varata marraskuun vikalle viikolle hostellin täältä. Eikä siinä mitään, tykkään näistä suurkaupungeista. Kun ympärillä on jatkuvasti elämää, liikennettä, valoja ja ihmisvilinää, ei oo yhtään orpo olo. Ei edes kello neljä aamuyöllä hostellille harhaillessa. Sydneyssä en kokenu olevani eksyksissä oikestaan ollenkaan, Brisbane tuntuu huomattavasti monimutkasemmalta kaupungilta... Kaivan kartan esiin aina vasta siinä vaiheessa, kun tajuan olevani ihan hukassa, joten ylimääräsiä kilometrejä on kertyny ihan kohtuullisesti! Ja tulipahan kierrettyä kaikki Brisbanen hämärimmätkin syrjäkadut (ei oikeesti, älä pelkää äiti :-) 



Oon kävelly ympäri Australian metsiä niska kenossa ja yrittäny bongata niitä koalia (Koaloita? Vai koaloja?), turhaan. Nyt luovutin ja otin bussin Lone Pine Koala Sanctuaryyn, joka on ilmeisesti Australian isoin koalamesta. Sydän suli, ne otukset oli niiin sulosia!


Varasin tietenki halvimman huoneen minkä kaupungista löysin. Sänky natisi uhkaavasti ja sen pohjassa oli iso aukko, piti nukkua varovaisesti! Huoneessa oli jatkuvasti aika mielenkiintonen tuoksu, kun pari kämppistä poltti pilveä ja tupakkaa ja suihkutti reilusti ilmanraikastinta päälle. Mutta tää oli taas näitä kivoja hostelleja, missä kaikki moikkaa ja kyselee kuulumisia. :-) 



Rakastan näitä Brisbanen valoja iltasin! Harmi kun samaa tunnelmaa ei oikeen saa näihin kuviin...


Australian sää on arvaamaton. Olin bussissa tulossa Lone Pinelta, aurinko paisto ja kaikki hyvin. Ei kuitenkaan menny ku muutama minuutti ja yhtäkkiä koko kaupunki hävis johonki ukkospilven keskelle. Ehdittiin juosta bussista jonkun toimiston eteiseen, kun taivas repes ja alkoi ehkä kovin myrsky mitä oon ikinä nähnyt. Oli aika vaikuttavaa!



Koska oon köyhä reppureissaaja, päätin viettää ens yön Brisbanen lentokentällä. Hirveetä säästöä en tietenkään tee jos joku ryöstää mut siellä yöllä, mutta toivon parasta! Tää maa vaikuttaa kyllä niin turvalliselta paikalta, eihän täällä kukaan tee mitään pahaa. Hehhe, niin varmaan... Aamulla lähtee lento Whitsundays Coastille ja samalla starttaa vika Aussi-kuukausi!
Ajatus tulevasta matkanteosta Whitsundaysille uuvuttaa jo valmiiks... Rinkan ja "käsimatkatavaroiden" lisäks jollain lihaksilla pitäis jaksaa kantaa vielä melkeen neljän viikon ruuat, koska maissa kaupat on huomattavasti halvempia kun siellä saaressa. Huhhuh. Ne maisemat saa sit luvan olla vähintään niin upeet, mitä kaikki on hokenu!
Palataan, jos pääsen ehjänä perille! :-)

2 kommenttia:

  1. Onko sulla se Mekulta saatu matkalakanapussi tunget sinne nyt ittes kaikkien kamojen kanssa niin saavat ryöstää sitten koko paketin :) Meet nukkuu jonkun bodarin viereen niin se pitää pahat pojat loitolla.Ja pysyt nyt niistä pilviveikoista kaukana, ei hengitä :) t. äiskä Kanarian kesästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki hyvin, tavaratki tallessa. :-) Ei siellä huoneessa onneks savua ollu, ne oli väsänny oman bongin. Terkkuja täältä toisesta kesästä! ;-)

      Poista