sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pitkä matka perille

Huhhuh, matka tänne ei tietenkään menny ihan suunnitelman mukasesti... Helsinki-Moskova väli meni ihan hyvin, matka oli lyhyt eikä vieressä istuvalla venäläisrouvalla ollut onneks hirveesti hajuvettä. Moskovassa iski kuitenki heti pieni paniikki, kun Hong Kongin lentoa ei näkyny missään taulussa. Infosta selvis, että lento on myöhässä ja täyty vaan odottaa. Menin sit odottelemaan ja kävin jatkuvasti kyttäämässä, oisko lento ilmestyny taululle. Eipä ilmestyny, vaan yhtäkkiä sain kaks viestiä peräjälkeen, ekassa ilmotettiin lennon lähtevän seuraavana aamuna kello 9 ja toisessa, että lento lähteekin klo 17 seuraavana iltapäivänä, 23 tuntia myöhässä. Fiilis oli ihan surkee, oisin mieluummin ollu jumissa missä tahansa muualla paitsi Venäjällä. Asiakaspalvelu siellä oli aika heikkoa, infopisteen pahimman ruuhkan aikana virkailijat yhtäkkiä katos ja seuraava ilmesty paikalle tunnin päästä. Rouva ei puhunu englantia, kirjotti vaan lapulle 21.20 ja hoki "information, information" kädet puuskassa myrtyneen näkösenä. Vähän lisää epätietoista odottelua siis.

Alkuperäsen puolentoista tunnin vaihtoajan sijaan ehin viettää Moskovan kentällä reilut 9 tuntia, kunnes lopulta istuin Emiratesin koneessa kohteena Dubai. Tää muutos ei ollut kyllä yhtään huono, Emiratesin jättikoneessa aika kulu mukavasti oman telkkariruudun ja Miehen puolikkaiden parissa. Ehin kattoo niitä varmaan enemmän ku koko elämäni aikana yhteensä!

Dubain kenttä oli hieno ja iso, niillä oli oma junaki siellä. Hirveesti en ehtiny kuitenkaan ihailla paikkaa, koska taaskaan mun päämäärää ei lukenu missään taulussa. Lennon numero ja portti kyllä täsmäs, mutta määränpäinä oli Bangkok ja Christchurch. Kipitin sitä hirveen kokosta kenttää edestakas ja yritin ettiä henkilökuntaa. Lopulta löysin ja sain ohjeeks vaan ignoorata sen, ettei Sydneyä lue, kone kuulemma laskeutuu sinneki. Miks näin, eka ja vika lasku mainitaan, muttei sitä keskimmäistä? En ymmärrä. No, takas Emiratesin koneeseen kattomaan Miehen puolikkaita ja nyt suuntana Bangkok ja sitä kautta Sydneyyn.

Alkuperäsen suunnitelman mukaan mun oli tarkotus olla Sydneyn kentällä keskiviikkona klo 20.15 paikallista aikaa, eli klo 13.15 Suomen aikaa. Todellisuudessa pääsin perille torstaina kello 8 aikoihin, matka kesti 24 tunnin sijaan 36 tuntia ja varaus 790 on George -hostelliinki meni hukkaan. Seuraavana yönä nukuinki 13 tuntia putkeen!

2 kommenttia:

  1. Huh huh olipa matka onneksi en tiennyt kaikkea, toisaalta eihän tuollainen pikälähtö Dubaihin olis ollut paha. Miten tänne pääse kommentoimaan omalla mimellä mä olen nyt edelleen Aleksi :)

    VastaaPoista